Πάρε-Δώσε

Ιστοχώρος ποικίλης ύλης
Ελληνική σημαία Πάρε-Δώσε
  • Ειδοποιήσεις

    Ενημερωθείτε άμεσα, για κάθε νέο άρθρο.
    Loading
  • Ροή σχολίων

Βρείτε τις διαφορές στις εικόνες – Φωτογραφίες που…«ξέγραψαν» ιστορία!

  03/11/2008 | 3.416 εμφανίσεις | Σχολιασμός

Χωρίς σχόλια. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους…

Τσεχοσλοβακία, 1953. Ο στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης, Μπουλκάνιν, φτάνει στην Πράγα. Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο πρόεδρος Γκότβαλντ με την σύζυγό του κι από πίσω ο Μπουλκάνιν με την συνοδεία του. 1969. Ο στρατάρχης έχει εκκαθαριστεί απ’ το κομμουνιστικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης. Απ’ την φωτογραφία «εξαφανίζεται», τόσος αυτός, όσο και η ακολουθία του.
Ο πρόεδρος Γκότβαλντ και η σύζυγός του Ο πρόεδρος Γκότβαλντ και η σύζυγός του
Τσεχοσλοβακία, 1948. Ο Γκότβαλντ υπογράφει ένα κυβερνητικό διάταγμα στην Πράγα. Περιστοιχίζεται από 6 άτομα. Η ίδια φωτογραφία, χωρίς τα 4 από τα 6 άτομα, καθώς αυτά πλέον δεν ήταν αρεστά στο καθεστώς.
Ο Γκότβαλντ ενώ υπογράφει Ο Γκότβαλντ ενώ υπογράφει
Ο πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας, Σβόμποντα, μαζί με τον ΓΓ του κομμουνιστικού κόμματος, Ντούμπτσεκ, δεξιά του, παρίστανται σε μια επίσημη τελετή, μπροστά στον καθεδρικό ναό της Πράγας. 1969. Ο Ντούμπτσεκ οραματιζόμενος την «Άνοιξη της Πράγας», ανατρέπεται απ’ τους Σοβιετικούς, που εισβάλλουν με τανκς στην Πράγα. Παράλληλα «εξαφανίζεται» κι απ’ την φωτογραφία.
Σβόμποντα και Ντούμπτσεκ Ο Ντούμπτσεκ «εξαφανίζεται»
Ο Τρότσκι, οργανωτής του Ερυθρού Στρατού της Σοβιετικής Ένωσης, υπήρξε ένας απ’ τους πιο στενούς συνεργάτες και φίλους του Στάλιν. Στις 2 επόμενες φωτογραφίες απεικονίζεται με τον Λένιν. Ο Τρότσκι έχοντας εξοριστεί πλέον, το 1929, κατακρίνει τον Στάλιν, οποίος στέλνει έναν δολοφόνο στο Μεξικό, όπου είχε καταφύγει ο Τρότσκι και τον σκοτώνει. Θα έπρεπε όμως να εξαφανιστεί κι απ’ την ιστορία. Έτσι «εξαφανίζεται» κι απ’ αυτές τις 2 φωτογραφίες.
Ο Λένιν με τον Τρότσκι Ο Λένιν χωρίς τον Τρότσκι
Ο Λένιν με τον Τρότσκι Ο Λένιν με τον Τρότσκι
Ο Στάλιν με τον αρχηγό της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας, Νικολάι Γιέζωφ, οποίος για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν στενός συνεργάτης του. Ο Γιέζωφ έχει πλέον απομακρυνθεί. Δικάζεται μέσα στο γραφείο του κι εκτελείται. Ταυτόχρονα, «απομακρύνεται» κι απ’ την φωτογραφία με τον Στάλιν.
Ο Στάλιν με τον Γιέζωφ Ο Στάλιν χωρίς τον Γιέζωφ
Αθήνα, 1944. Συγκέντρωση του ΚΚΕ («Οργάνωση Θεάτρου»). 1975. Η ίδια φωτογραφία δημοσιεύεται στις εφημερίδες «Ακρόπολις» και «Απογευματινή». Κακότεχνα έχει αφαιρεθεί η «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ» απ’ το πανό, ενώ (άγνωστο για ποιον λόγο), έχουν «φορέσει γυαλιά» σε μια γυναίκα κι έναν άντρα!
Συγκέντρωση ΚΚΕ 1944 Συγκέντρωση ΚΚΕ 1975
1945. Οι Σοβιετικοί υψώνουν την σοβιετική σημαία στην οροφή της γερμανικής βουλής (Reichstag) στο Βερολίνο. Προσέξτε ότι ο αξιωματικός που βοηθά τον στρατιώτη, φορά 2 ρολόγια.
Η ίδια φωτογραφία, με το ένα ρολόι απ’ το δεξί χέρι του αξιωματικού, να έχει «εξαφανιστεί». Ο λόγος της «εξαφάνισης», ήταν πως δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται οι Σοβιετικοί σαν πλιατσικολόγοι.
Ο αξιωματικός με 2 ρολόγια Ο αξιωματικός με 1 ρολόι
image_pdfimage_print


Κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα (HTML):

Κώδικας ενσωμάτωσης σε φόρουμ (BBC):

Απλός σύνδεσμος:


Σχετικά θέματα:
  • Κομμουνιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα (ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, ΟΠΛΑ, ΕΠΟΝ)
  • Η Έκθεση Σιτρίν και η παραχάραξη της ιστορίας απ’ την αριστερή «ιστοριογραφία»
  • Οι ανοικτές επιστολές που αντάλλαξαν οι Τάκης Λαζαρίδης και Μίκης Θεοδωράκης για τις εκδηλώσεις στην Μακρόνησο το 2003
  • Τάκης Λαζαρίδης: Η Αριστερά διαστρέβλωσε την ιστορία
  • Η στάση και οι θέσεις του ΚΚΕ για τον πόλεμο της Ελλάδος εναντίον του Άξονα (1940-1941)


  • Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων


    Πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν ότι:
    • Δεν επιτρέπονται τα Greeklish (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
    • Το σχόλιό σας θα πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα.
    • Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
    • Χρήση πολλαπλών λογαριασμών και ψευδώνυμων, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην παραπλάνηση των συνομιλητών, δεν είναι κάτι το αποδεκτό.
    • Σχολιασμός με συνεχή παράθεση έτοιμων μεγάλων κειμένων («σεντόνια») άλλων ιστοσελίδων και καταιγισμό εξωτερικών συνδέσμων, δεν βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
    Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, που αντιβαίνουν στο περιεχόμενό τους, χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση και χωρίς καμμία υποχρέωση παροχής περαιτέρω εξήγησης ή διευκρίνισης. Επιπλέον, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού από τις συζητήσεις, των σχολιαστών που υποτροπιάζουν.


    Συνιστάται ιδιαίτερα, να σχολιάζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδεθεί μέσω κάποιας από τις διαθέσιμες υπηρεσίες (Disqus [προτείνεται], Facebook, Twitter, Google). Έτσι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο επί των σχολίων σας.




    Μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχόλιό σας, χρησιμοποιώντας τις εξής ετικέτες (tags):
    • Έντονα: <b>Το κείμενό σας εδώ.</b>
    • Πλάγια: <i>Το κείμενό σας εδώ.</i>
    • Υπογράμμιση: <u>Το κείμενό σας εδώ.</u>
    • Διαγράμμιση: <s>Το κείμενό σας εδώ.</s>
    • «Παράθεση»: <blockquote>Το κείμενό σας εδώ.</blockquote>
    • Κρυμμένο κείμενο: <spoiler>Το κείμενό σας εδώ.</spoiler>
    • Σύνδεσμος: <a href="Ο σύνδεσμος εδώ." target="_blank">Η περιγραφή του συνδέσμου εδώ.</a>
    • Για να εμφανίσετε κάποια εικόνα ή βίντεο στο σχόλιό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επικολλήσετε τον σύνδεσμο του αρχείου. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα (όχι βίντεο) από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που υπάρχει στο πεδίο σχολιασμού.
    Εικονίδια
    (αντιγράψτε τον κώδικα που υπάρχει κάτω από κάθε εικονίδιο και επικολλήστε τον στο πεδίο σχολιασμού)
    🙂
    &#x1F642;
    🙁
    &#x1F641;
    😉
    &#x1F609;
    😄
    &#x1F604;
    😜
    &#x1F61C;
    😠
    &#x1F620;
    🙄
    &#x1F644;
    😎
    &#x1F60E;
    😕
    &#x1F615;
    😵
    &#x1F635;

     
    Εναλλαγή σε εμφάνιση φορητής συσκευής